2009. március 31., kedd

Lorea tipp: Kincskeresés


A kincskeresés lehetősége szintén a Jó utat! kiegészítővel érkezett. Amikor kincset keresnek a simek, akkor fel kell ásniuk a kertet. Pár lyuk kiásása után nagyon leromlik a környezet szükségletük és azt nagyon nem szeretik.


De elég egyetlen lyukat ásni és újra, meg újra csak, így a környezet nem csökken és egy lyukban is meg lehet találni a 3 térképet, a kincsesládát, egyéb dísztárgyakat és persze egy halom követ és csontot.:)


Így a betemetés is egyszerű, mert ha végzett, akkor csak egy lyukat kell visszaásnia.
Jó kincskeresést!

2009. március 27., péntek

Lorea tipp:
Hotel átalakítása játék közben


Hotelek a Jó utat! kiegészítővel kerültek a játékba. A hoteleket át lehet alakítani, mint minden más telket, a városból építési módba belépünk az üres telekre és átalakítjuk.
De ha játék közben szeretnénk átalakítani, mert a simünknek akkor és ott van valamire szüksége és nem lehet csak azért befejezni a nyaralást, hogy a telekre visszalépve átalakítsuk, akkor van egyszerűbb megoldásunk is.
Nyissuk meg a csalás ablakot és írjuk be az Egyetem kiegészítővel érkezett csalást, ami alapvetőleg a kollégiumok átalakítását segíti:
Boolprop dormspecifictoolsdisabled false


Ez után nyomjunk Entert és máris aktívvá tettük a Vásárlás módot. Ez a kilépésig aktív is marad, így berendezhetjük tetszésünk szerint a hotelt nyaralás közben is.


Az Építkezés mód is aktív tulajdonképpen, de az nem látszik és kis csellel lehet előhívni.
Használjuk a Pipetta gombot (a kéz mellett található) és kattintsunk vele tapétára, padlóra vagy bármi olyanra, ami az Építkezés kategóriában érhető el. Ekkor előjön az építkezési lehetőség is, itt is minden menüpont elérhető, bár még ekkor is inaktívnak tűnik a gomb, de nem az.


Az Építkezés módot minden alkalommal így tudjuk előcsalogatni, míg a Vásárlás mód aktív marad, amíg ki nem lépünk a telekről.

Jó alakítgatást!:)

2009. március 23., hétfő

Lorea tipp: Álomrandi


Az Éjszakák kiegészítővel a simek, főleg románc és kicsapongás életcéllal, sokszor vágynak randira hívni valakit, ezenkívül előfordulhat a Legyen 50 álomrandija életcél is, amit így könnyedén teljesíthetünk.

Randira hívhatunk már meglévő ismerőst telefonon keresztül a „Hívás -> randevúra hívás” menüponttal, majd eldönthetjük, hogy közösségi területen, vagy otthon találkozunk-e.


De randira hívhatunk járókelőt, akivel a ház előtt vagy akár egy közösségi területen találkozunk a „Kérdezze -> Randizzunk?” menüponttal.


Érdemes előtte a „Flört -> Stírölés” opcióval megnézni, hogy a kiszemelt tetszik-e a simünknek. Ha a reakció pozitív és egy vagy több villám jelenik meg a kapcsolatmutató panelen a másik sim feje mellett, akkor érdemes belevágni a randiba. Előtte megkérdezhetjük a „Kérdezze -> Bejövök neked?” opcióval, hogy a másik sim is hasonlóan vonzódik-e.


Jó tudni, hogy az újonnan létrehozott simek először egyik nemhez sem vonzódnak, az első flörtölésük dönti el, hogy milyen identitásúak lesznek.

Mivel a simek randis vágyai között gyakran szerepel a közös vacsora, ezért érdemes közösségi területre szervezni a randit, de ha otthon tartjuk, akkor előtte készítsünk ételt, hogy azzal ne menjen az idő és abban az esetben a tányérra kattintva „Vacsorameghívás -> Mindenki” opcióval tudunk együtt enni.


A randi kezdetével egy mutató jelenik meg, ami jelzi, hogy éppen milyen szinten áll a randevúnk. Először 3 perc áll a rendelkezésünkre és az Oké szinten kezdődik, majd ez a mutató halad lefelé vagy felfelé attól függően, hogy hogyan alakulnak az események.
Ahogy a mutató a következő szintre ugrik, újabb perceket kapunk a sikeres randi eléréséhez.


A randi sikere a vágyak teljesítésén és a kapcsolati mutatók emelkedésén múlnak. Tehát minél jobb viszonyba kerülnek egymással a simjeink és minél több vágyuk teljesül, annál jobban sikerül a randi és a mutató minden vágy teljesítésével egyre kúszik felfelé.

A randira hívott sim vágyait is láthatjuk, ha a randi mutatón lévő arckép melletti életcél ikonra kattintunk. Ezek a vágyak ugyanúgy lelakatolhatóak jobb egérgombbal, mint saját simünk vágyai.
Innentől nincs más dolgunk, mint sorra teljesíteni a vágyaikat és elkerülni a félelmeket.


Románc életcélú simeknél a Nagyvárosi élet kiegészítő óta hosszú távú életcél előnyként választható a szédítés interakció, így a „Beszélgetés -> Hízelgés” menüponttal átadhatunk rózsát, ami igencsak megugrasztja a napi kapcsolatmutatót és a randi mutatót is.


A megadott vágyak teljesítése mellett nemcsak a „Hízelgés”, hanem az „Ajándékozás” opciókkal növelhetjük a kapcsolatot a simek között.
Az ajándékozás sikeressége a simek közötti kapcsolaton és az ajándék értékén múlik.


Erre háromféleképp reagálhat az ajándékozott. Elfogadja az ajándékot és örül neki, ekkor mindkettőjük napi és általános kapcsolatmutatója is emelkedik. Elfogadja az ajándékot, de nem örül neki, ekkor csak a napi kapcsolatmutató nől egy picit. Elutasítja az ajándékot és nem fogadja el, ekkor mindkét kapcsolatmutató lemegy.


De ha már jól ismerik egymást és az ajándék kellően értékes, akkor biztos a siker.

Minden alkalommal előkerül a simek vágyai között a „Lassúzás” vágy, majd az ehhez kapcsolódó többi vágy is, mint a „Vállrahajtott fej”, „Kéz lejjebb csúsztatása” és a „Smaci”, amit egyesével teljesítve egyre jobb lesz a randink, így jobb, ha ezt sem hagyjuk ki.


A másik mindig megjelenő vágy a közös vacsora, amit jobb a randi végére tartogatni, mert ez hosszabb időt vehet igénybe.


Rendelésnél, ha a „Konyhafőnök ajánlatát” választjuk, akkor biztos nem nyúlunk mellé, mert akkor személyre szabottan kapja minden sim a kedvenc ételét.


De itt is van több flörtölési és szórakoztatási lehetőség, amik jó irányba vihetik a randevút.


Asztalnál ülve lehet szórakoztatásképpen pohárköszöntőt mondani, játszani az étellel a „Falat elcsenése” és az „Étel dobálás” menüpontokkal.


Flörtölni pedig az „Etetés falattal”, a „Kéz simogatása” és a „Puszi küldése” opciókkal lehet romantikus vacsora közben.


Randevú végéhez közeledve fel lehet ajánlani, hogy hazaviszed a másik simet, a „Kérdezze -> Hazavigyelek?” menüponttal.


Ha a randi elérte az Álomrandi szintet, akkor bármikor befejezhetjük a „Randevú befejezése” menüponttal. Ha még nem érte el, akkor sorra teljesítsük tovább mindkét sim vágyát, amíg le nem jár az idő.


Ha sikeresek voltunk, akkor hazafuvarozással együtt is még marad időnk mire a randi már eléri az Álomrandi szintet.



Ekkor egy csók kíséretében megköszöni a másik sim a randit és nemsokára már meg is lep minket a „Nagyszerű esténk volt” virágcsokorral, amit odacsempész az ajtónk elé.


Jó randizgatást!:)

2009. március 18., szerda

Lorea tipp: Randi információk


Randizni az Éjszakák kiegészítővel lehet. A randizás alakulásától függően több féle meglepetés érheti simünket.
A randi mutató pontjai alapján 100 pontig a randi Borzalmasnak minősül, a végén veszekedéssel búcsúzik a partner, majd "ajándékként" egy lángoló zacskó kakit tesz simünk ajtaja elé, ami Amerikában elég népszerű. (Hmm..)


Ami eltaposva bűzölög:



100 és 200 pont között a randi Rossznak minősül és megleckézteti a partner simünket a randi végeztével, majd egy gyűlölködő levelet küld neki, ami szintén bűzölög:


A földre letéve csukva látjuk, de bármilyen felületre téve kinyitható a levél, amiben meglátjuk a feladót is és azt, hogy nincs tőlünk elragadtatva.:) Ez a levél "Fel ne hívj! cetli", azt hiszem ezt az információt tartalmazza maga a levél is:



200 és 425 pont között Gyenge és Elmegy kategória van, aminek semmilyen utóhatása sincs.
425 és 650 pont között a randi a mutató alapján , ekkor egy puszit kap szerelmes simünk, majd nem sokára egy szerelmes levelet is a randipartnerétől:






Ezt is, mint a gyűlölködő levelet letehetjük a földre csukott állapothoz, de ezt érdemesebb kitenni szép emlékként valamilyen felületre, éjjeliszekrényre, vagy polcra.:)




650 és 950 pont között a randi Nagyszerű, amit a sim randipartnere egy gyengéd csókkal, majd egy szál rózsával hálál meg.
Minden randizni vágyó sim az Álomrandi szintet szeretné elérni. Ezt 950 pont fölött éri el, ami végén egy romantikus csókkal búcsúzik tőle randipartnere, majd egy csokor vörös rózsával ajándékozza meg a szép este emlékéül, amelynek a neve mindent elárul: "Nagyszerű esténk volt virágcsokor".

2009. március 15., vasárnap

Lorea Top 9 cuccok

1. Konyhai és Fürdőszobai Lakberendezési Cuccok:
Egyértelműen ez az első helyezet, hiszen ez az egyetlen cuccok csomag, aminek szinte minden tárgyát használom. Szépek, részletesek és praktikusak benne a bútorok, a hajak és a ruhák is. Ennek hatására szinte minden ház konyháját és fürdőszobáját átépítettem. Kötelező darab.:)

2. Csilli-villi Cuccok:
A legigényesebb hálószoba, étkező és nappali bútorok, ruhák, dekorációk és műszaki cikkek ebben a csomagban vannak. Ennek is szinte minden tárgyát használom, az estélyik, szmokingok és az elegáns kabátok pedig a kedvenc ruhadarabjaim.

3. Trendi Tini Cuccok:
Nagyon ötletes kis kiegészítő ez, jól oldották meg a különböző stílusok megjelenését, ezenkívül szépek és jól használhatóak a bútorok. A tinik addig eléggé el voltak hanyagolva, de már mindegyik tini sim saját stílusban lázadozhat.:) A hajak és a ruhák is abszolút kedvenceim.

4. Bulis! Cuccok:
Ahogy a neve is mondja, ebben partizáshoz szükséges tárgyak, ruhák vannak, aminek egy része nagyon jó és használható, de ez a kisebb része. Általában én éttermet rendezek be ezekkel a bútorokkal, ezenkívül ennek a cuccoknak a grillsütője és lufis székei a kedvenceim kerti partikhoz:), de esküvő rendezésére is alkalmasak ezek a tárgyak.

5-6. Paloták és Parkok Cuccok:
Holtversenybe került a H&M Cuccokkal, pedig teljesen eltérő kategória. Míg ebben csak tárgyak találhatóak, abban csak a ruhák hasznosak. De éppen azért, mert itt is csak pár dolgot tudok kiemelni, ami hasznos, ezért egyenrangú a két csomag.
Ezt a kiegészítőt az igényes lépcsők mentették meg, amelyek korlátján a simek lecsúszhatnak. Ezenkívül hasznosítható számlacsökkentésre a napkollektor és a szélmalom, bár mindkettő túl nagy mérete miatt nem nagyon alkalmazható, de az alapötlet nem volt rossz.:).

5-6. H&M Divatos Cuccok:
Ennek a csomagnak a megjelenésétől kezdve indul mély zuhanásba a cuccok felhasználhatósága. Véleményem szerint az első három cuccok megszerzése lényeges, a többi elhanyagolható.
Ebben a csomagban a tárgyakra kevesebb figyelmet szenteltek, így ezt csak a ruhák miatt érdemes felrakni. Van benne pár ruha, amik kifejezetten a kedvenceim közé tartoznak.

7. IKEA Álomotthon Cuccok:
Nem igazán szeretem a tömeggyártott bútorokat, így ez a márka sem a kedvencem. Bár ezeket a tárgyakat egyáltalán nem használom a játékban, és ez volt a legnagyobb csalódás a cuccok közül, viszont nagyon élethűen másolták le az eredeti bútorokat és szépen kidolgozottak, ezért nem az utolsó helyen szerepel.

8. Télapós Cuccok:
Mivel nagyon ritkán tartok karácsonyt a simeknek, ezért szinte alig használom a tárgyait. De amikor karácsony van, akkor viszont az egész csomagot felhasználom.:) Nagyon jó ötlet volt a Télapó látogatása, de a cuccok nem igazán igényesek, ezért ez a kiegészítő a listám végén kullog.

9. Mesés Díszletek Cuccok:
Abszolút melléfogás. Sem a bútorait, sem a ruháit nem használom, nem szépek és feleslegesek is. Csak a helyet foglalja.

2009. március 5., csütörtök

The Sims 2 Cuccok


The Sims 2 játék során újítottak a készítők és már nem csak nagy kiegészítő csomagokat hoztak létre az alapjátékhoz, hanem csak tárgyakat tartalmazó, kisebb cuccok elnevezésű csomagokat is.


Az első cuccok a Karácsonyi Party csomag volt, amit 2005. november 17-én adtak ki.
45 új karácsonyi tárgyat tartalmaz, mint például a fagyöngy, harisnyák a kandallóra, télapó ruha, jégvirágos ablakok, felkapcsolható rénszarvas kertidísz, koszorúk, petárdák és ünnepi égők.
Új ételként megjelent a Bőségszaru dísz megvétele után felszolgálható, igencsak hízlaló Ünnepi sült, illetve a Télapós sütik, amik kirakása után a Télapó eljön simjeinkhez és barátságot köt velük. Ezenkívül Újévi bulit is tarthatnak a simek ezzel a csomaggal.
Ezt a cuccok kiegészítőt azóta már kivoták a forgalomból és tartalmát összevonták a később megjelenő Télapós Cuccokkal.

Másodikként a Mesés Díszletek Cuccok jelent meg 2006. árilis 13-án.
Főként gyerekszobák díszítésére alkalmas tárgyakat tartalmaz, három új stílus jelenik meg, a Hawai, a Fantasy és a Vízalatti berendezésekkel.
42 új tárgyat tartalmaz, köztük kastélyt illetve kagylót ábrázoló gyerekágyak, mintás és kacskaringós, illetve koronás székek, szekrények és ágyak, sellő és királylány ruha a kislányoknak, sárkányos ruha a fiúknak, búvárruhák a gyerekeknek és hawai ruhák az egész családnak.
Új számok is jelentek meg a Pop kategórián belül és ez az egyetlen cuccok kiegészítő, amihez javító patch-et adtak ki.

A harmadik a Csilli-villi Cuccok, ami 2006. augusztus 19-én jelent meg.
60 új tárgyat tartalmaz, egyaránt bútorokat és ruhákat, mind fényűző, minőségi, drága és elegáns.
Új hifit, vázát, tükröt, ágyat, széket, kanapét, asztalokat, szekrényeket, szobrokat, festményeket, lámpákat, szökőkutat és elegánsabbnál elegánsabb ruhákat, estélyiket, bundákat, öltönyöket tartalmaz.

A negyedikként megjelenő a Télapós Cuccok, ami a Karácsonyi party csomag kegészítése 20 új tárggyal. 2006. november 7-én került a polcokra.
Ebben további ünnepi tárgyak és ruhák kerültek, új gyertyák, karácsonyfák és egyéb díszek, mint a mézeskalács házikó vagy a csengők.

Ötödikként a Bulis! Cuccok jelent meg 2007. április 3-án.
54 új tárgyat tartalmaz, ez a csomag egészíti ki az Éjszakák kiegészítőből kimaradt elemeket, mint például új grillsütő, kerti partihoz vagy esküvőhöz való asztalok, székek, bárpultok, asztalidíszek, lufik, napernyők és egy új oltár a házasulandóknak.



A hatodik csomag a H&M Divatos Cuccok, ami 2007. június 5-én jelent meg, nem titkolva már a címében sem a reklámot.
61 új tárgyat tartalmaz, érthető módon főként ruhákat találunk a H&M kollekciójából, ezenkívül bolti berendezéseket, mint új pénztárgép, pult, próbafülke, lépcső, kifutó, próbababák, mennyezeti világítás és reklámfeliratok.

A hetedikként megjelenő a Trendi Tini Cuccok, ami 2007. november 6-án került a polcokra.
Három új stílus jelenik meg ezzel a játékban, a Gót, a Deszkás és a Felső tízezer, amivel jobban kifejezhetőek az eddig EA által elhanyagolt tinik egyedibb stílusa.
67 új tárgyat tartalmaz, amiben mindenféle új berendezések, ruhák és hajak is szerepelnek. Ezenkívül a Metál kategórián belül új számok jelentek meg ezzel a csomaggal.

A nyolcadik megjelenő az igencsak nem rövid megnevezésű Konyhai- és Fürdőszobai Lakberendezési Cuccok, ami 2008. április 18-án jelent meg.
Hihetelenül sok, 103 új tárgyat tartalmaz, amivel gyönyörűvé tehetőek a konyhák és fürdőszobák, de új ruhákat és hajakat is tartalmaz. Két stílust vezet be a Romantikus és a Modern stílust.
Konyhai berendezések között új kávéfőző, mikró, kenyérpirító, turmix, sütők, mosogatógépek, szemétpréselők, pultok, hűtők, díszként edénytároló, szagelszívó, fűszerek találhatóak.
Fürdőszobában új zuhanyzó, fürdőkád, lámpák, tükrök, szőnyegek, mosdók, WC-k, dísz törülközőtartók találhatóak, ezenkívül festmények és egy új kandalló.

A kilencedik csomag, ami megjelent, az IKEA Álomotthon Cuccok, ami szintén nyílt reklám. 2008. június 26-án került a polcokra.
76 új tárgyat tartalmaz, nem meglepő módon, mind az IKEA bútorai, mint kanapék, székek, fotelek, asztalok, ágyak, szekrények, lámpák, vázák, festmények, TV-k, számítógép, óra, díszként polcok és virágok.

A tizedik, egyben utolsó cuccok, a Paloták és Parkok Cuccok, ami 2008. november 21-én jelent meg.
3 új stílust hozott létre, a Marokkói hangulatot, a Második Birodalom stílust és az Art Deco-t.
60 új tárgyat tartalmaz, főként az építkezésbe hoz újdonságokat, mint új ablakok, ajtók, lépcsők, kerítések, új tetőformák, kerti díszek, gombák, szobrok, virágok, bokrok, lépcsők, csillár, szökőkút, de tartalmaz működő plafonra szerelhető ventillátort, napkollektort és szélmalmot, amikkel energiát spórolhatunk.
Tartalmaz új hajakat, új számok jelentek meg a Pop kategórián belül és ez az egyetlen cuccok, amihez egy új csaláskód is született.