2009. április 28., kedd

The Sims 2 videó és végigjátszás


Természetesen The Sims 2 játékhoz is készítettek végigjátszást, angolul tudok szokás szerint előnyben.:) Még egy ok, hogy miért érdemes angolul tanulni.;)
A neoseeker oldalán két leírást is találtok itt és itt. A GameFAQs oldalán itt, az IGN FAQs oldalán pedig itt találhatjátok a részletes játék leírást.

Plusz egy meglepetés videó a Sims játékokról:

2009. április 19., vasárnap

Lorea tipp: Versenyek


A Szabadidő megjelenésével a simek most már össze is mérhetik erejüket társaikkal főző-, tánc- és videojáték versenyeken.



1. Főzőverseny


Főzőversenyt kizárólag közösségi területen lehet rendezni, ugyanis szükséges hozzá egy ételbíra. Mi magunk is készíthetünk erre alkalmas közösségi területet, de a játékban alapból simjeink két helyen is versenyezhetnek: Copur konyhai lefőzdében, illetve tagsági kártyával rendelkező simek a Haspók Helén titkos konyhájában.
Az ételt otthon is elkészíthetjük, ha utána betesszük az eszköztárba, mivel a versenyre az eszköztárban lévő ételekkel lehet benevezni, de elkészíthetjük a helyszínen is, a hűtőre kattintva, a „Készítsen ételt a versenyre” menüpontra.


Itt tetszés szerint választhatunk ételt, de annál nagyobb eséllyel indulunk minél nagyobb főzési pontot igénylő ételt készítünk. Többet is készíthetünk és abból választhatjuk ki, hogy melyikkel szeretnénk indulni a versenyen.


Ha az étel elkészült, bekerül az eszköztárba: „Az eszköztáramba tettem az ételt. Készen állok nevezni a szakácsversenyre!”
Ezután az asztalra kattintva benevezhetjük az elkészített ételt, ha többet készítettünk, ekkor választhatjuk ki.


Miután beneveztünk, várnunk kell egy kicsit, hogy a többiek is megérkezzenek és benevezzen még másik három sim.


Ekkor kezdődik el a verseny és simjeink bizony izgulnak.


Az ételbíra egyesével végigkóstolja a benevezett ételeket.



Majd kihirdeti az eredményt, az nyer, aki leginkább nyertes a főzésben és magas főzéspontot igénylő étellel nevezett be.


Az első helyért egy különdíj és pénznyeremény jár. A különdíj az eszköztárba kerül.


A különdíjat otthon kitehetjük a falra, jól mutat díszként és a vendégek is szeretik elismerősen nézegetni.


Ha éttermet nyitunk, vagy egyszerűen felszolgált ételeket (sajttál, előétel, chipstál) adunk el otthoni vállalkozásban ez a különdíj, illetve a konyhaművészeti rajongásért kapott dísztábla növeli a többi sim étellel kapcsolatos vásárlási kedvét.


Az első főzőverseny megnyerése pozitív emlékként kerül a simek emlékei közé, még az elvesztett versenyre nem fognak emlékezni, így igazán kockázatmentes ezen a versenyen indulni.:)



2. Videojáték verseny


Videojáték versenyt közösségi területen is tarthatunk, de akár otthon is. Annyi szükséges hozzá, hogy legalább két számítógéppel rendelkezzenek.
Közösségi területen tudunk versenyre kelni más simekkel, tagsági kártyával rendelkező simek a Dicsőségek játékai titkos hobbi telken, otthon pedig családi bajnokságot tarthatunk.
A verseny megkezdéséhez a számítógépre kell kattintanunk, a „Kezdjen versenyt” menüpontra, majd ezen belül választhatunk a meglévő videojátékaink közül.


Majd egy másik simmel egy másik számítógépre kattintsunk, a „Csatlakozz a versenyhez” menüpontot kiválasztva.



Ekkor elkezdődik a verseny, ami eltart pár órán keresztül.



Végül megszületik az eredmény, az a sim fog nyerni, amelyik jártasabb a játékokban, illetve aki jobban érzi magát, vagyis a szükségletei jobban állnak.


A verseny nyertesének pénznyeremény a jutalma.


3. Táncverseny


Táncversenyt szintén tarthatunk otthon is, illetve közösségi területen is, a Barázdagarázda 10k professzionális DJ pult a Dübör Gésától segítségével. Közösségi területen versenyezhetnek a tagsági kártyával rendelkező simek a Múzsa Csókja Zenei és Táncstúdióban.
A pultban lennie kell egy DJ-nek, aki elkezd zenélni, ekkor rákattintunk a pultra, a „Jelentkezzen a táncversenyre” menüpontra.


Ezután a többi sim is jelentkezhet, 2-3 másik sim csatlakozására kell várni, hogy elindulhasson a verseny.


A versenyt több sim jelentkezése után a DJ indítja el: „Lábakat felkészíteni! Mindjárt kezdődik a verseny!”.


Ezután a simek szólóban, vagy csoportos tánccal versenyezni kezdenek egymással. Jó utat! kiegészítővel pedig indulhatnak hula és lapogatótánc versenyben is.


Az eredményt is a DJ hirdeti ki, az nyer, aki leginkább jártas a táncban.


Közösségi területen indított táncverseny győztesét pedig pénznyereménnyel jutalmazzák.


Simjeink szeretnek nyerni, de mint tudjuk a részvétel a fontos!

Jó versengést!:)

2009. április 16., csütörtök

Lorea tipp:
Egyéni rádióállomások saját zenével


Egyéni rádióálomás létrehozása saját zenéinkkel a Szabadidő kiegészítővel lehetséges.
Először betesszük a kedvenc mp3 számainkat a Dokumentumok\EA GAMES\The Sims 2\Music valamelyik mappájába, például a Pop mappába.
Belépünk a játékba, majd megnyitjuk a Beállításokon belül, ami F5-el is elérhető, az Audio beállításokat és rákattintunk a csillaggal megjelölt hangfal ikonra, vagyis az Egyéni rádióállomások gombra.



Itt később már meglévő adóinkat szerkeszthetjük, törölhetjük, vagy még több újabb adót hozhatunk létre.


Először viszont új adót kell készíteni, létrehozhatjuk méghozzá a saját, személyes adónkat. Az Új állomás nevű gombra kattintunk, ami a plusz jellel ellátott hangfal.


Ekkor felhozza az Egyéni rádióállomás létrehozása ablakot, amelyben az összes zenei mappa szerepel. Ekkor válasszuk ki azt a mappát, amelyikbe betettük kedvenc számainkat, ebben az esetben a Pop mappát és a számokat egyesével kijelölve a Hozzáadás gombbal tesszük át az egyéni rádióadónkhoz. Ilyenkor a kiválasztott számokat az ablak jobb oldalára helyezi, ahol még később szabadon kitörölhetjük, feljebb, vagy lejjebb helyezhetjük a számokat, hogy a számunkra tetsző sorrendben legyenek.


A játékban már eleve szereplő zenéket is áttehetünk, akár mindegyik mappából áttehetjük kedvenc simses zenéinket is, ugyanúgy a Hozzáadás gombra kattintva. Majd fent megadjuk a saját rádióadónk nevét.


Ha minden számot áttettünk, amit szerettünk volna, az Elfogad, pipa gombra kattintunk. Ekkor láthatjuk az Egyéni rádióállomások ablakban a saját személyes rádióadónkat, amit szintén elfogadunk.


A játékban már nincs más dolgunk, mint egy bekapcsolt magnóra kattintva a Váltson át -> Egyedi adóra menüpontot kiválasztva a saját adónkat bekapcsolni és simjeink máris a kedvenc számainkra rophatják a táncot.


Jó bulizást!:)

2009. április 13., hétfő

Lorea tipp: Nászút


A Jó utat! megjelenésével a simeknek lehetőségük van nászútra menni! Nagyon kedves ötlet volt szerintem, úgyhogy érdemes kipróbálni.
Nászutat előre kell lefoglalni, de csak az eljegyzés és az esküvő között van erre lehetőség.


Ezért az eljegyzés után telefonáljunk a Vakáció -> nászút lefoglalása menüpontra kattintva.
Ekkor felugrik egy ablak, amiben gratulálnak és itt van lehetőség hogy a nászút hosszát beállítsuk. A nászút egy fix összegbe kerül, ami kedvezményesebb, mint egy általános vakáció.


Ezután az úticélt állíthatjuk be, mint a vakáció lefoglalásakor.



Majd a következő szöveg ugrik fel, mint látható hibásan, hiszen még nem történt meg az esküvő:


Ezzel megtörtént a nászút lefoglalása.

Nyilván időpontot nem kell megadni, mert nem tudhatjuk előre, hogy mikor lesz az esküvő. Természetesen ez is lemondható, mint minden más vakáció.



Ezután bármennyi idő elteltével is aktuális marad a nászút lefoglalása, esküvőt bármikor tarthatunk.


Majd miután megtartottuk az esküvőt, kis idő elteltével megérkezik a reptéri járat és elviszi a frissensült házasokat álmaik nászútjára.:)


Szép mézes heteket!:)

2009. április 10., péntek

Lorea tipp: Nindzsa


Nindzsával utazásaink során találkozhatunk, úgyhogy természetesen a Jó utat! kiegészítővel érkezett a játékba.
Tőle tanulhatjuk meg a teleportálást, ami a távol-keleti utazás szerves része, így fontos megtalálnunk. A nindzsa leginkább  este,  általában 20 óra körül jelenik meg, leggyakrabban a  Halhatatlan  Zen-kertben  és  a  Takemizu Pagoda és Piacon.


Kérdései:
- Veszély esetén mi a legfontosabb?
Bátorság! / Bölcsesség
80%-ban a Bátorság a helyes válasz.

- Kit fontosabb ismerni?
Magamat / Ellenfelet
80%-ban az Ellenfél a helyes válasz.

- Melyik volt előbb?
A ninja / A kard
80%-ban A kard a helyes válasz.





2009. április 7., kedd

Lorea tipp:
Kép keretezése és album rendelése


Kép kereteztetésére és album rendelésére a Jó utat! kiegésztítő óta van lehetőség. Kép keretezése és az album rendelés szintén a „Fényképezzen” menüponttal létrehozott képek esetén lehetséges.
Ez a menüpont a simre kattintva jön elő, aki ekkor előhúz egy fényképezőgépet és lefényképezi a mi általunk beállított képet a C gomb lenyomásával.
De másik simre kattintva is elérjük ezt a menüpontot, ha azt szeretnénk, hogy más fotózza le simünket egyedül vagy akár családi, baráti társaságban.


Ezek a képek ugyanúgy a C:\ Documents and Settings\ Dokumentumok\ EA Games\ The Sims 2\ Neighborhoods\...\ Storytelling mappába kerülnek, de megnevezésük nem snapshot, hanem nsnapshot lesz.


Albumot akkor érdemes rendelni, ha más sok képet készítettünk a fent leírt módszerrel. Albumot a számítógépre kattintva a „Fotó rendelése” menüpontra kattintva tehetjük meg.
A felnyíló ablakban láthatjuk képeinket. A képek mellett lévő fenti nagy nyíl segítségével tehetjük be az albumba a kiválasztott képeket, a lenti nyíllal távolíthajuk el azokat a képeket, amiket még sem szeretnénk az albumban látni.
Jobb oldalon a az „Album” felirat alatt láthatjuk a kiválasztott képeket, amiknek sorrendjén is változtathatunk, az alsó le és fel mozgató ikonnal.
Végül az ablak jobb alsó sarkában lévő bevásárlókosaras ikonnal rendelhetjük meg albumunkat, amit nemsokára házhoz is szállítanak.


Kép kereteztetésénél a számítógépre kattintva a „Fotó rendelése” opciónál nem albumot kell készíteni, hanem egyesével lehet megrendelni a „Nyomat rendelés” gombra kattintva, aminek az ára 15 simoleon.



Ezután nemsokkal megérkezik a futár, kezében a megrendelt képpel. Album rendeléskor ugyanez a folyamat, csak abban az esetben egy könyvet hoz.


Majd letámasztja a képet az ajtónk elé.



Ezek után mi döntjük el, hogy a földön, falon, éjjeliszekrényen, komódon vagy az asztalon tartjuk a bekeretezett képet, ahol szép dísze lehet a lakásnak.