2008. október 23., csütörtök

Lorea tipp:
NJK vagy NPC


Az NPC a Non playable characters rövidítése, mindez magyarul NJK, vagyis Nem játszható karakterek.
Ezek azok a figurák, szolgáltatók, vagy természetfeletti lények, akiket a tervezők tesznek a játékba, ilyen például a jósnő, kertész, dada, szociális munkás, pincér, postás vagy akár a halál.
Kicsit megtévesztő a megnevezés, hogy nem játszható karakter, ugyanis a legtöbb NJK-t játszhatóvá lehet tenni mindenféle csalás nélkül. Egyszerűen összebarátkozunk, vagy szerelembe esünk velük és beköltöztetjük magunkhoz. A beköltözéstől kezdve ők is játszható simekké válnak.
De vannak köztük olyanok, amelyek csalás nélkül semmiképpen nem lehetnek játszhatóak. Például: a kaszás, végrehajtó, szociális nyuszi, hula lányok, télapó, pszichiáter, szilveszterapó, táskás néni..

Íme rengeteg kép róluk a teljesség igénye nélkül:



A képeket, mint minden tippemhez, én készítettem.:) Mindegyik kép saját, aminek a jobb alsó sarkában a blogom címe (loreafun.blogspot.com), vagyis a logóm látható.

Az NJK-k nagyrésze szolgáltató szerepet tölt be, ők a csaposok, pincérek, komornyikok, táncosok, DJ-k, mixerek, jósnők, kertészek, ételkiszállítók, főbérlők, igazgatók, rendőrök, tűzoltók és a többi. Egy részük pedik önálló karakterek, akiket nem hívhatsz ki telefonon vagy nem találkozol velük közösségi területeken, hanem automatikusan jelennek meg és teszik a dolgukat, ők például a pszichiáter, szociális munkás, szociális nyuszi, betörő, végrehajtó, sofőrök, edző, riporterek, hula lányok, télapó, szilveszterapó, újév szülöttje, nindzsa, kaszás, a hobbi klubok vezetői és Rod Humble.
Másrészt nem játszható karakternek számítanak a városlakók is, akik elsétálnak a házad előtt, akik esznek az étteremben, szórakoznak a belvárosban, nézelődnek a közértben, a túristák vagy helyiek nyaraláskor, vagy akik a szomszédaid a bérlakásokban.
Harmadrészt az érdekes karakterek is NJK-eknek számítanak, mint a táskás néni, Mr Big, Díva, Éhenkórászok, Nagy Vámpír, akik a városban mászkálnak.

A legtöbb karakter tevékenysége egyértelmű, leírom azokét, akiké nem.:)
A pszichiáter, szociális nyuszi, halál és a beborzó technikus cselekedeteit The Sims 2 leírásában már leírtam.
Szociális munkás elviszi a gyerekeket, ha felügyelet nélkül maradtak és vissza sem hozza többet. Ezzel nem túl jó fényben tűntetik fel az igazi szociális munkát, aminek ehhez természetesen az életben semmi köze.:)
Végrehajtó akkor jön, ha nem fizettél régóta számlát, a felszólítások ellenére sem. Ilyenkor az elmaradt számla fejében elviszi a bútoraidat.
Hula lányok akkor jönnek, ha a simed, aki meghalt platina életszinten volt. Ilyenkor lányok táncolnak a háttérben miközben a kaszás elviszi a simed. Ekkor kapsz arany sírkövet.
Jósnőt, vagyis a javasasszonyt te is kihívhatod az Éjszakák kiegészítőtől, ő ad ellenszert növénysimség:), vámpírság, vérfarkasság és a többi nyavalya ellen és ő ad hozzád illő párt szép kis summa ellenében.
Táskás néni szintén az Éjszakák kiegészítővel érkezett, az az idegesítő perszóna, aki ha csókolózó, ölelkező vagy fürdőruhás, fehérneműs simeket lát rögtön kioktatásba kezd és elkezd püfölni a táskájával.:) Bármilyen jó randi tuti biztos romba döntője.
Zsebtolvaj a Jó utat kiegészítővel érkezett, mint a Remete, a Bölcs öreg, nindzsa és Nagyláb is. A zsebtolvaj azt csinálja, ami a nevében is van, kirabol.:) Ha ezt időben észreveszed, akkor jól elagyabugyálhatod, de ha veszítesz ellene, akkor még vesz el a pénzedből, ha viszont nyersz, visszaszerzed a lopott zsákmányt. Kihívhatod a rendőröket is ellene, de mint a valóságban, ők nem fognak semmit tenni.:)
Remete, vagyis Boszorkány Hart Twikki sziget titkos telkének lakója, ha megjavítasz nála mindent ad egy vudu babát.
Bölcs öreg Takemizu falu titkos telkének lakója, aki a sárkány legendáját osztja meg veled.
Nindzsával szintén nyaralás során ismerkedhetsz meg, tőle tanulhatsz meg teleportálni, ha helyesen válaszolsz egy kérdésére.
Nagyláb Három tó titkos telkén lakik egy kis kunyhóban, ha összebarátkozol vele, magaddal viheted.
A Szabadidő kiegészítővel jött a hobbi klubok vezetői és Rob Humble is.
Hobbi klubok vezetői meghívnak a saját klubjukba, ha valamelyik hobbiban elég lelkesedést és tapasztalatot szereztél. Ilyenkor tagsági kártyát kapsz, ami megmarad akkor is, ha lelkesedésed csappan.
Rod Humble pedig minden új háztartásba visz egy számítógépet, amin eleve rajta van The Sims 3 játék. Ez egy kis promóció.:)
A Nagyvárosi élet kiegészítő érdekes NJK-i a főbérlő és a kormornyik.
Főbérlő olyasmi, mint a közös képviselő, csak sokkal jobb, mint a valóságban és főként sokkal hasznosabb.:D Ugyanis nem csak pénzt szed be a bérlakásokban, hanem az egész házért felel, kertészkedik a ház körül, ha elromlik a lakásban valami, akkor megjavítja, tehát övé az egész ház és tőle bérled az adott lakást.
Komornyik is ezzel a kiegészítővel érkezett, aki takarít, ajtót nyit, gyerekre és állatra vigyáz, ételt készít a családnak, tehát hasznos a nagy lakással rendelkező sok fős családokban.
A végére hagytam a kedvenc NJK-imat, az Éhenkórászokat, Dívát és Mr Big-et. Pontosabban az első és az utolsó a kedvencem, őket játszhatóvá is tettem.
Éhenkórászok a város legszegényebb és legigénytelenebb párja, míg Díva és Mr Big ezek ellentéte, a legelegánsabb és legbarátságtalanabb sznobok a városban.

Mr Big-el véletlenül hozott össze a sors. Az Évszakok kiegészítővel érkezett Virágvégében játszottam az O'Mackey családdal, ahol Mr Big egyszerű városiként sétálgatott és a tini lány, Gabriell O'Mackey összeismerkedett vele. Gabriell Gabe és Alexandra egyik közös gyereke. Az Inteenimater áldás tevékenységének köszönhetően egymásba szerettek, összeköltöztettem őket, így Mr Big játszható simmé vált, összeházasodtak, gyerekeik lettek, közben a Gabriell-ből is felnőtt nő lett.
Mr Big-nél nagyszerűbb férj és apa nincs is, komolyan mondom!:) Másokkal mogorva tényleg és nagyon tud vonulni:), de ezt a lányt nagyon szereti! Elvileg románc életcélú sim, de sosem akart senki mással lenni, szinte minden vágya Gabriell-hez fűződik! Ők lettek az egyik kedvenc családom!:)
Nagyon szeretem, amikor ilyen szép kis párok alalkulnak ki, ritkán van ilyen, de olyankor tényleg olyan, mintha ezek a párok szeretnék egymást, mert ha hagyom őket, hogy csináljanak amit akarnak, akkor rögtön egymással játszanak, megölelik, megpuszilják egymást, szóval öröm nézni!:D
Minden városban vannak kedvenc családaim, hát Virágvégén az O'Mackey család ez és különösen Mr Big és Gabreill és gyerekeik. Róluk készítettem a Magániskolába kerülés, a Kincskeresés és a Sim követése tippet. A vicces az egészben, hogy évekig fogalmam sem volt róla, hogy Mr Big-el játszom, ugyanis az, hogy Mr Big, Díva, Éhenkórászok csak a "művésznevük", igazából rendes nevük van, ami mindenkinél más, véletlenszerű. Nálam Mr Big neve: Xavier Shaikh.
Aztán elkészítettem az NJK-s tippemet, sokkal később, mint a többi tippet és amikor előhívtam Mr Big-et, meglepetésemre ő volt az!:D
Díva rendes neve pedig nálam Veronica Sartor.

Ezek után már direkt hívtam elő Éhenkórászok közül a férfit, aki nálam Serdar Baity néven fut, majd megismertettem a női változatával Kana Yang-al, akit már szintén ismertem, csak nem tudtam róla, hogy ő a női Éhenkórász. A nő Don Lothario egyik szeretője volt.:) Donnak nem számított, hogy milyen hanyag!:D Szóval összehoztam a két Éhenkórászt és most a város széli erdőben laknak egy faházban, rönkökön alszanak, farkasokat etetnek, szemétégetéssel fűtik a kunyhót és hihetetlen koszban élnek. Róluk majd lesz saját fotósorozat is, mert őket is nagyon szeretem.:D