2009. április 7., kedd

Lorea tipp:
Kép keretezése és album rendelése


Kép kereteztetésére és album rendelésére a Jó utat! kiegésztítő óta van lehetőség. Kép keretezése és az album rendelés szintén a „Fényképezzen” menüponttal létrehozott képek esetén lehetséges.
Ez a menüpont a simre kattintva jön elő, aki ekkor előhúz egy fényképezőgépet és lefényképezi a mi általunk beállított képet a C gomb lenyomásával.
De másik simre kattintva is elérjük ezt a menüpontot, ha azt szeretnénk, hogy más fotózza le simünket egyedül vagy akár családi, baráti társaságban.


Ezek a képek ugyanúgy a C:\ Documents and Settings\ Dokumentumok\ EA Games\ The Sims 2\ Neighborhoods\...\ Storytelling mappába kerülnek, de megnevezésük nem snapshot, hanem nsnapshot lesz.


Albumot akkor érdemes rendelni, ha más sok képet készítettünk a fent leírt módszerrel. Albumot a számítógépre kattintva a „Fotó rendelése” menüpontra kattintva tehetjük meg.
A felnyíló ablakban láthatjuk képeinket. A képek mellett lévő fenti nagy nyíl segítségével tehetjük be az albumba a kiválasztott képeket, a lenti nyíllal távolíthajuk el azokat a képeket, amiket még sem szeretnénk az albumban látni.
Jobb oldalon a az „Album” felirat alatt láthatjuk a kiválasztott képeket, amiknek sorrendjén is változtathatunk, az alsó le és fel mozgató ikonnal.
Végül az ablak jobb alsó sarkában lévő bevásárlókosaras ikonnal rendelhetjük meg albumunkat, amit nemsokára házhoz is szállítanak.


Kép kereteztetésénél a számítógépre kattintva a „Fotó rendelése” opciónál nem albumot kell készíteni, hanem egyesével lehet megrendelni a „Nyomat rendelés” gombra kattintva, aminek az ára 15 simoleon.



Ezután nemsokkal megérkezik a futár, kezében a megrendelt képpel. Album rendeléskor ugyanez a folyamat, csak abban az esetben egy könyvet hoz.


Majd letámasztja a képet az ajtónk elé.



Ezek után mi döntjük el, hogy a földön, falon, éjjeliszekrényen, komódon vagy az asztalon tartjuk a bekeretezett képet, ahol szép dísze lehet a lakásnak.