2009. április 19., vasárnap

Lorea tipp: Versenyek


A Szabadidő megjelenésével a simek most már össze is mérhetik erejüket társaikkal főző-, tánc- és videojáték versenyeken.



1. Főzőverseny


Főzőversenyt kizárólag közösségi területen lehet rendezni, ugyanis szükséges hozzá egy ételbíra. Mi magunk is készíthetünk erre alkalmas közösségi területet, de a játékban alapból simjeink két helyen is versenyezhetnek: Copur konyhai lefőzdében, illetve tagsági kártyával rendelkező simek a Haspók Helén titkos konyhájában.
Az ételt otthon is elkészíthetjük, ha utána betesszük az eszköztárba, mivel a versenyre az eszköztárban lévő ételekkel lehet benevezni, de elkészíthetjük a helyszínen is, a hűtőre kattintva, a „Készítsen ételt a versenyre” menüpontra.


Itt tetszés szerint választhatunk ételt, de annál nagyobb eséllyel indulunk minél nagyobb főzési pontot igénylő ételt készítünk. Többet is készíthetünk és abból választhatjuk ki, hogy melyikkel szeretnénk indulni a versenyen.


Ha az étel elkészült, bekerül az eszköztárba: „Az eszköztáramba tettem az ételt. Készen állok nevezni a szakácsversenyre!”
Ezután az asztalra kattintva benevezhetjük az elkészített ételt, ha többet készítettünk, ekkor választhatjuk ki.


Miután beneveztünk, várnunk kell egy kicsit, hogy a többiek is megérkezzenek és benevezzen még másik három sim.


Ekkor kezdődik el a verseny és simjeink bizony izgulnak.


Az ételbíra egyesével végigkóstolja a benevezett ételeket.



Majd kihirdeti az eredményt, az nyer, aki leginkább nyertes a főzésben és magas főzéspontot igénylő étellel nevezett be.


Az első helyért egy különdíj és pénznyeremény jár. A különdíj az eszköztárba kerül.


A különdíjat otthon kitehetjük a falra, jól mutat díszként és a vendégek is szeretik elismerősen nézegetni.


Ha éttermet nyitunk, vagy egyszerűen felszolgált ételeket (sajttál, előétel, chipstál) adunk el otthoni vállalkozásban ez a különdíj, illetve a konyhaművészeti rajongásért kapott dísztábla növeli a többi sim étellel kapcsolatos vásárlási kedvét.


Az első főzőverseny megnyerése pozitív emlékként kerül a simek emlékei közé, még az elvesztett versenyre nem fognak emlékezni, így igazán kockázatmentes ezen a versenyen indulni.:)



2. Videojáték verseny


Videojáték versenyt közösségi területen is tarthatunk, de akár otthon is. Annyi szükséges hozzá, hogy legalább két számítógéppel rendelkezzenek.
Közösségi területen tudunk versenyre kelni más simekkel, tagsági kártyával rendelkező simek a Dicsőségek játékai titkos hobbi telken, otthon pedig családi bajnokságot tarthatunk.
A verseny megkezdéséhez a számítógépre kell kattintanunk, a „Kezdjen versenyt” menüpontra, majd ezen belül választhatunk a meglévő videojátékaink közül.


Majd egy másik simmel egy másik számítógépre kattintsunk, a „Csatlakozz a versenyhez” menüpontot kiválasztva.



Ekkor elkezdődik a verseny, ami eltart pár órán keresztül.



Végül megszületik az eredmény, az a sim fog nyerni, amelyik jártasabb a játékokban, illetve aki jobban érzi magát, vagyis a szükségletei jobban állnak.


A verseny nyertesének pénznyeremény a jutalma.


3. Táncverseny


Táncversenyt szintén tarthatunk otthon is, illetve közösségi területen is, a Barázdagarázda 10k professzionális DJ pult a Dübör Gésától segítségével. Közösségi területen versenyezhetnek a tagsági kártyával rendelkező simek a Múzsa Csókja Zenei és Táncstúdióban.
A pultban lennie kell egy DJ-nek, aki elkezd zenélni, ekkor rákattintunk a pultra, a „Jelentkezzen a táncversenyre” menüpontra.


Ezután a többi sim is jelentkezhet, 2-3 másik sim csatlakozására kell várni, hogy elindulhasson a verseny.


A versenyt több sim jelentkezése után a DJ indítja el: „Lábakat felkészíteni! Mindjárt kezdődik a verseny!”.


Ezután a simek szólóban, vagy csoportos tánccal versenyezni kezdenek egymással. Jó utat! kiegészítővel pedig indulhatnak hula és lapogatótánc versenyben is.


Az eredményt is a DJ hirdeti ki, az nyer, aki leginkább jártas a táncban.


Közösségi területen indított táncverseny győztesét pedig pénznyereménnyel jutalmazzák.


Simjeink szeretnek nyerni, de mint tudjuk a részvétel a fontos!

Jó versengést!:)