2008. szeptember 24., szerda

Lorea tipp:
Hozzuk vissza Bella Goth-t SimPE segítségével


Ahogy ígértem leírom milyen segítséggel tudjuk a misztikusan elrejtett Bellát visszahozni a simek világába.:)

Aki jól ismeri a Sims játékokat, az jól ismeri a SimPE nevű programot is, ami itt található. A Main SimPE Download alatt található file-t kell letölteni, ha annak telepítése után sem megy a program, akkor le kell tölteni a Needed Software to run SimPE felirat alatti file-okat is. Mindig a legfrissebb verziót kell letölteni, ami már az összes létező kiegészítővel kompatibilis.

A Nagyvárosi élettel ez még nem kompatibilis, így az azzal kapcsolatos dolgokat nem szabad vele szerkeszteni, mert tönkreteheti a játékot, de minden előző kiegészítőt és az összes letöltött tartalmaz viszont nyugodtan szerkeszthetjük. Erre figyelmeztet a program elindításakor a Warning! felirat, amire nyugodtan nyomhatunk egy Yes-t, hogy indítsa el. Ha az összes kiegészítőnkkel kompatibilis a program, akkor figyelmeztetés nélkül elindítja.
Reménykedünk, hogy pár nap és elkészül a Nagyvárosi élettel összeférő SimPE és CEP is, ez utóbbi a letöltött és az átszínezett tárgyak pontos megjelenését segíti és innen tölthető le.

SimPE-vel az égvilágon mindent megszerkeszthetünk a játékon belül, de érdemes csínján bánni vele és nem csalásként használni, hanem azokra a dolgokra, amik e nélkül nem megoldhatóak. Én ezt használom angol oldalakról letöltött tárgyak, ételek és hackek magyarosítására, de ezzel hozható vissza Bella Goth is.

Hozzuk vissza Bella Goth-ot:

Megnyitjuk a SimPE-t, fent Tools -> Neighborhood -> Neighborhood Browser-t megnyitod. De van gyorsgombja is, ez a Ctrl+Shift+N.
Kiválasztjuk Pleasentview-t, vagyis Szépkellemest, ahogy a játékunkban szerepel és megnyomjuk az Open gombot. Kicsit ezután várni kell, hogy betöltsön mindent.
Bal oldalt egy hosszú listát hoz ki, ott megkeressük a Sim Description nevűt és rákattintunk, erre jobb oldalon felhoz egy halom nevet. Ez a város lakóinak a névsora.



Ezek között megkeressük Bella Goth nevét és rákattintunk. Alulra kihozza Bella adatait és több menüpont közül választhatunk. Ekkor kattintsunk Bella lapján a sárga bábú formájú Other gombra. Felhoz 3 táblázatot, ott a Misc nevű táblázatban az Unlinked nevű sornál látunk egy számot: 0x0001.
Ezt kell átírnunk 0x0000-ra, rákattintani a Commit gombra és máris elérhetővé tettük Bella simet.:)

Már csak életre kell keltenünk és hozzácsatolni egy családhoz, hogy játszható legyen.
Ezt úgy tesszük meg, hogy Bella menüpontjai közül a legutolsó, kék kocka alakú More gombot választjuk, azon belül Open memories-t és ezután várunk, amíg betölt.
Ekkor megnyitja az emlékeket, lesz egy Memories és egy Tokens fül. Válasszuk az elsőt és ezen belül kattintsunk rá az [invisible] Token - I am Dead feliratra és jobb oldalt válasszuk a Remove gombot, magyarul töröljük ki.:) Itt állíthatjuk be emlékeit is, mert azokkal nem rendelkezik.
Ezután Commit gombra kattintunk és ezzel életre keltettük Bella Goth-t.

Most hozzácsatoljuk a Goth családhoz, de bármelyik másik családhoz is tehetjük.
Most a felső részben lévő bal oldali listában keressük meg a Family Information nevűt, kattintsunk rá. A jobb oldalon megjelenő listából válasszuk ki a Goth vagy bármelyik másik családot és nyissuk meg.
Lent a megnyitott részben a Family Members felirat mellett felsorolja a kiválasztott család tagjait és mellette egy üres görgetős csíkot látunk. Abban a csíkban görgessünk lefele és keressük meg Bella Goth nevét, hogy az ő neve szerepeljen a csíkban, majd kattintsunk az alatta látható Add sim gombra. Nyomjunk rá az alján található Commit gombra, okézzuk le, majd a program tetején a File menüponton belül kattintsunk a Save gombra, hogy elmentsük a változtatásokat. Gyorsgombja: Ctrl+S.
Ezután kiléphetünk a programból és Bellát megtaláljuk abban a családban, ahova beköltöztettük.
Láthatjuk, hogy amint összeismerkedett a Goth család tagjaival, rögtön családtagként jelennek meg az ismerősök panelen és a családfáján, innen lehetünk biztosak benne, hogy az igazi Bellát keltettük életre.:)

Ugyanígy kell olyan, nem természetes halállal (vagyis nem öregségben) meghalt simeket feléleszteni, akiknek nincs sírkövük, ezért a játékon belül nem éleszthetőek fel, de ennek a programnak a segítségével igen.:)

Hát ilyen és ehhez hasonló vicces kis dolgokra való ez a program, de aki egyszer elkezdi használni, az szépen lassan rájön a többi lehetőségre is.
De ha szükséged van segítségre, a neten találhatóak leírások hozzá, képekkel illusztrálva. Tudod, Google a barátod.;)