2008. szeptember 29., hétfő

Tippek, érdekességek, játékhibák és a többi

Nagyon szeretek tippeket készíteni és fotózni a játékban, így az egyik simses oldalra be szoktam küldeni azokat, amiket érdekesnek és hasznosnak találok.
Nemsokára leírom a kiegészítőkről is a tudnivalókat, de először beteszem az alapjátékhoz készített többi tippemet. Sokkal többet tudtam volna csinálni, de azon az oldalon már eleve kint volt több, így ez megkötötte a kezem.:)

Bár néha meglepődök milyen dolgokat készítenek az emberek tippként, például a több száz csaláskód közül kiemelnek egyet és azt leírják, kb 4 mondatban. Ha mindet leírnák részletesen azt érteném, de így.. Vagy egy alapvető tárgyról, vagy cselekvésről készítenek tippet, aminek semmi haszna.
Emellett nem mindenkinek van igénye a minőségre és sokan az ízléssel is hadilábon állnak, elég megnézni az ingyenes tárhelyre épülő rajongói oldalak nagyrészét, persze tisztelet a kivételnek.
Szerencsére azon az oldalon a legtöbb tartalom és tipp nagyon igényes és hasznos, ezért is a kedvenc oldalam.:) Kétségkívül a legnagyobb hasznos tartalommal az az oldal rendelkezik, ezért is küldtem még azokhoz is sok kiegészítést, mert eléggé maximalista vagyok és jó látni, hogy valami egyre szebb, tartalmasabb és tökéletesebb lesz.:)

Amit viszont a magyar simses oldalakon nem értek, azok a sims történetek. Ki a csudát érdekelnek erőltetetten beállított képek alapján kitalált történetek? Ráadásul a nagyrészének a minősége rosszabb, mint a tartalma, pedig azt általában nehéz alulmúlni.:)
A játék lényege, hogy mindenki úgy játsszon, ahogy csak szeretne, így egy-két nehézkesen kiagyalt történet megosztását abszolút feleslegesnek találom, hiszen az egész játék lényege a rögtönzés és a fantázia és sokkal érdekesebb, hogy az emberek ténylegesen mihez kezdenek a végtelen lehetőséggel, ahelyett, hogy kifacsart történetekkel állnának elő.
Ugyanis nem olyan történeteket mesélnek el, amit játszottak, hanem beállítják a simeket, különböző pózba rakják, csalásokkal alakítják a tárgyak elrendezését és a simek mozgását, hogy a játékban nem megvalósítható képet mutasson. Ennek semmi értelme. Egyetlen jó pont a kreativitás lenne, de hát.. csak lenne.
Éppen ezért, azt sokkal jobb ötletnek találnám, ha a játékosok azt mondanák el, hogy melyik családdal mit és hogyan játszottak és a játék közben készített képeket osztanák meg történet formájában.
Persze ízlések és pofonok, de én a külcsínt mindig is csak akkor értékeltem, ha tartozik hozzá érték is, belső tartalom vagy értelem, vagyis ha egyszerre szép és hasznos is valami.
Úgyhogy jöjjön pár tipp.:)