2009. március 23., hétfő

Lorea tipp: Álomrandi


Az Éjszakák kiegészítővel a simek, főleg románc és kicsapongás életcéllal, sokszor vágynak randira hívni valakit, ezenkívül előfordulhat a Legyen 50 álomrandija életcél is, amit így könnyedén teljesíthetünk.

Randira hívhatunk már meglévő ismerőst telefonon keresztül a „Hívás -> randevúra hívás” menüponttal, majd eldönthetjük, hogy közösségi területen, vagy otthon találkozunk-e.


De randira hívhatunk járókelőt, akivel a ház előtt vagy akár egy közösségi területen találkozunk a „Kérdezze -> Randizzunk?” menüponttal.


Érdemes előtte a „Flört -> Stírölés” opcióval megnézni, hogy a kiszemelt tetszik-e a simünknek. Ha a reakció pozitív és egy vagy több villám jelenik meg a kapcsolatmutató panelen a másik sim feje mellett, akkor érdemes belevágni a randiba. Előtte megkérdezhetjük a „Kérdezze -> Bejövök neked?” opcióval, hogy a másik sim is hasonlóan vonzódik-e.


Jó tudni, hogy az újonnan létrehozott simek először egyik nemhez sem vonzódnak, az első flörtölésük dönti el, hogy milyen identitásúak lesznek.

Mivel a simek randis vágyai között gyakran szerepel a közös vacsora, ezért érdemes közösségi területre szervezni a randit, de ha otthon tartjuk, akkor előtte készítsünk ételt, hogy azzal ne menjen az idő és abban az esetben a tányérra kattintva „Vacsorameghívás -> Mindenki” opcióval tudunk együtt enni.


A randi kezdetével egy mutató jelenik meg, ami jelzi, hogy éppen milyen szinten áll a randevúnk. Először 3 perc áll a rendelkezésünkre és az Oké szinten kezdődik, majd ez a mutató halad lefelé vagy felfelé attól függően, hogy hogyan alakulnak az események.
Ahogy a mutató a következő szintre ugrik, újabb perceket kapunk a sikeres randi eléréséhez.


A randi sikere a vágyak teljesítésén és a kapcsolati mutatók emelkedésén múlnak. Tehát minél jobb viszonyba kerülnek egymással a simjeink és minél több vágyuk teljesül, annál jobban sikerül a randi és a mutató minden vágy teljesítésével egyre kúszik felfelé.

A randira hívott sim vágyait is láthatjuk, ha a randi mutatón lévő arckép melletti életcél ikonra kattintunk. Ezek a vágyak ugyanúgy lelakatolhatóak jobb egérgombbal, mint saját simünk vágyai.
Innentől nincs más dolgunk, mint sorra teljesíteni a vágyaikat és elkerülni a félelmeket.


Románc életcélú simeknél a Nagyvárosi élet kiegészítő óta hosszú távú életcél előnyként választható a szédítés interakció, így a „Beszélgetés -> Hízelgés” menüponttal átadhatunk rózsát, ami igencsak megugrasztja a napi kapcsolatmutatót és a randi mutatót is.


A megadott vágyak teljesítése mellett nemcsak a „Hízelgés”, hanem az „Ajándékozás” opciókkal növelhetjük a kapcsolatot a simek között.
Az ajándékozás sikeressége a simek közötti kapcsolaton és az ajándék értékén múlik.


Erre háromféleképp reagálhat az ajándékozott. Elfogadja az ajándékot és örül neki, ekkor mindkettőjük napi és általános kapcsolatmutatója is emelkedik. Elfogadja az ajándékot, de nem örül neki, ekkor csak a napi kapcsolatmutató nől egy picit. Elutasítja az ajándékot és nem fogadja el, ekkor mindkét kapcsolatmutató lemegy.


De ha már jól ismerik egymást és az ajándék kellően értékes, akkor biztos a siker.

Minden alkalommal előkerül a simek vágyai között a „Lassúzás” vágy, majd az ehhez kapcsolódó többi vágy is, mint a „Vállrahajtott fej”, „Kéz lejjebb csúsztatása” és a „Smaci”, amit egyesével teljesítve egyre jobb lesz a randink, így jobb, ha ezt sem hagyjuk ki.


A másik mindig megjelenő vágy a közös vacsora, amit jobb a randi végére tartogatni, mert ez hosszabb időt vehet igénybe.


Rendelésnél, ha a „Konyhafőnök ajánlatát” választjuk, akkor biztos nem nyúlunk mellé, mert akkor személyre szabottan kapja minden sim a kedvenc ételét.


De itt is van több flörtölési és szórakoztatási lehetőség, amik jó irányba vihetik a randevút.


Asztalnál ülve lehet szórakoztatásképpen pohárköszöntőt mondani, játszani az étellel a „Falat elcsenése” és az „Étel dobálás” menüpontokkal.


Flörtölni pedig az „Etetés falattal”, a „Kéz simogatása” és a „Puszi küldése” opciókkal lehet romantikus vacsora közben.


Randevú végéhez közeledve fel lehet ajánlani, hogy hazaviszed a másik simet, a „Kérdezze -> Hazavigyelek?” menüponttal.


Ha a randi elérte az Álomrandi szintet, akkor bármikor befejezhetjük a „Randevú befejezése” menüponttal. Ha még nem érte el, akkor sorra teljesítsük tovább mindkét sim vágyát, amíg le nem jár az idő.


Ha sikeresek voltunk, akkor hazafuvarozással együtt is még marad időnk mire a randi már eléri az Álomrandi szintet.



Ekkor egy csók kíséretében megköszöni a másik sim a randit és nemsokára már meg is lep minket a „Nagyszerű esténk volt” virágcsokorral, amit odacsempész az ajtónk elé.


Jó randizgatást!:)