2009. március 5., csütörtök

The Sims 2 Cuccok


The Sims 2 játék során újítottak a készítők és már nem csak nagy kiegészítő csomagokat hoztak létre az alapjátékhoz, hanem csak tárgyakat tartalmazó, kisebb cuccok elnevezésű csomagokat is.


Az első cuccok a Karácsonyi Party csomag volt, amit 2005. november 17-én adtak ki.
45 új karácsonyi tárgyat tartalmaz, mint például a fagyöngy, harisnyák a kandallóra, télapó ruha, jégvirágos ablakok, felkapcsolható rénszarvas kertidísz, koszorúk, petárdák és ünnepi égők.
Új ételként megjelent a Bőségszaru dísz megvétele után felszolgálható, igencsak hízlaló Ünnepi sült, illetve a Télapós sütik, amik kirakása után a Télapó eljön simjeinkhez és barátságot köt velük. Ezenkívül Újévi bulit is tarthatnak a simek ezzel a csomaggal.
Ezt a cuccok kiegészítőt azóta már kivoták a forgalomból és tartalmát összevonták a később megjelenő Télapós Cuccokkal.

Másodikként a Mesés Díszletek Cuccok jelent meg 2006. árilis 13-án.
Főként gyerekszobák díszítésére alkalmas tárgyakat tartalmaz, három új stílus jelenik meg, a Hawai, a Fantasy és a Vízalatti berendezésekkel.
42 új tárgyat tartalmaz, köztük kastélyt illetve kagylót ábrázoló gyerekágyak, mintás és kacskaringós, illetve koronás székek, szekrények és ágyak, sellő és királylány ruha a kislányoknak, sárkányos ruha a fiúknak, búvárruhák a gyerekeknek és hawai ruhák az egész családnak.
Új számok is jelentek meg a Pop kategórián belül és ez az egyetlen cuccok kiegészítő, amihez javító patch-et adtak ki.

A harmadik a Csilli-villi Cuccok, ami 2006. augusztus 19-én jelent meg.
60 új tárgyat tartalmaz, egyaránt bútorokat és ruhákat, mind fényűző, minőségi, drága és elegáns.
Új hifit, vázát, tükröt, ágyat, széket, kanapét, asztalokat, szekrényeket, szobrokat, festményeket, lámpákat, szökőkutat és elegánsabbnál elegánsabb ruhákat, estélyiket, bundákat, öltönyöket tartalmaz.

A negyedikként megjelenő a Télapós Cuccok, ami a Karácsonyi party csomag kegészítése 20 új tárggyal. 2006. november 7-én került a polcokra.
Ebben további ünnepi tárgyak és ruhák kerültek, új gyertyák, karácsonyfák és egyéb díszek, mint a mézeskalács házikó vagy a csengők.

Ötödikként a Bulis! Cuccok jelent meg 2007. április 3-án.
54 új tárgyat tartalmaz, ez a csomag egészíti ki az Éjszakák kiegészítőből kimaradt elemeket, mint például új grillsütő, kerti partihoz vagy esküvőhöz való asztalok, székek, bárpultok, asztalidíszek, lufik, napernyők és egy új oltár a házasulandóknak.



A hatodik csomag a H&M Divatos Cuccok, ami 2007. június 5-én jelent meg, nem titkolva már a címében sem a reklámot.
61 új tárgyat tartalmaz, érthető módon főként ruhákat találunk a H&M kollekciójából, ezenkívül bolti berendezéseket, mint új pénztárgép, pult, próbafülke, lépcső, kifutó, próbababák, mennyezeti világítás és reklámfeliratok.

A hetedikként megjelenő a Trendi Tini Cuccok, ami 2007. november 6-án került a polcokra.
Három új stílus jelenik meg ezzel a játékban, a Gót, a Deszkás és a Felső tízezer, amivel jobban kifejezhetőek az eddig EA által elhanyagolt tinik egyedibb stílusa.
67 új tárgyat tartalmaz, amiben mindenféle új berendezések, ruhák és hajak is szerepelnek. Ezenkívül a Metál kategórián belül új számok jelentek meg ezzel a csomaggal.

A nyolcadik megjelenő az igencsak nem rövid megnevezésű Konyhai- és Fürdőszobai Lakberendezési Cuccok, ami 2008. április 18-án jelent meg.
Hihetelenül sok, 103 új tárgyat tartalmaz, amivel gyönyörűvé tehetőek a konyhák és fürdőszobák, de új ruhákat és hajakat is tartalmaz. Két stílust vezet be a Romantikus és a Modern stílust.
Konyhai berendezések között új kávéfőző, mikró, kenyérpirító, turmix, sütők, mosogatógépek, szemétpréselők, pultok, hűtők, díszként edénytároló, szagelszívó, fűszerek találhatóak.
Fürdőszobában új zuhanyzó, fürdőkád, lámpák, tükrök, szőnyegek, mosdók, WC-k, dísz törülközőtartók találhatóak, ezenkívül festmények és egy új kandalló.

A kilencedik csomag, ami megjelent, az IKEA Álomotthon Cuccok, ami szintén nyílt reklám. 2008. június 26-án került a polcokra.
76 új tárgyat tartalmaz, nem meglepő módon, mind az IKEA bútorai, mint kanapék, székek, fotelek, asztalok, ágyak, szekrények, lámpák, vázák, festmények, TV-k, számítógép, óra, díszként polcok és virágok.

A tizedik, egyben utolsó cuccok, a Paloták és Parkok Cuccok, ami 2008. november 21-én jelent meg.
3 új stílust hozott létre, a Marokkói hangulatot, a Második Birodalom stílust és az Art Deco-t.
60 új tárgyat tartalmaz, főként az építkezésbe hoz újdonságokat, mint új ablakok, ajtók, lépcsők, kerítések, új tetőformák, kerti díszek, gombák, szobrok, virágok, bokrok, lépcsők, csillár, szökőkút, de tartalmaz működő plafonra szerelhető ventillátort, napkollektort és szélmalmot, amikkel energiát spórolhatunk.
Tartalmaz új hajakat, új számok jelentek meg a Pop kategórián belül és ez az egyetlen cuccok, amihez egy új csaláskód is született.